Skip to main content

Beretning fra Veteranrally Bornholm rundt d. 3-4. juli 2021

Vi var 18 personer der kørte Bornholm rundt, nogle tog færgen fra Køge og nogle tog turen over Sverige til Ystad.
Vi mødtes på Ingo tanken på Sorøvej i Slagelse fredag d. 2. juli kl. 9.00 og kørte mod København med et par pauser, derefter over broen til Sverige hvor vi holdt en pause på rastepladsen Skånegården, vi havde en del regn på turen til Sverige, men kort efter Skånegården gik turen af kystvejen til Trelleborg og Ystad i fint vejr med sol, alt kørte som det skulle, vi nåede færgen til tiden og var på Bornholm 5 kvarter efter.

Vi blev indkvarteret hos Tines Gæst Haus i Allinge og alle fandt hurtigt deres værelser, og det var drikketid på terrassen, vi boede rigtigt godt hos Tine et rigtigt hyggeligt sted og god morgenmad og gode parkeringsforhold inde i gården.

Lørdag d. 3. juli om morgenen efter morgenmaden samledes alle køretøjer på Cirkuspladsen i Allinge og fik udleveret startnummer og kort, der var næsten 200 køretøjer, biler og motorcykler fra Danmark, Sverige og Tyskland, vi blev sendt afsted på turen i små intervaller, lige numre den ene vej og ulige numre den anden vej, vi kørte næsten hele Bornholm rundt langs kysten, turen var på 117 km, det var en god tur med 6 spændende poster indlagt, efter en god tur rundt samledes vi alle igen på Cirkuspladsen kl. ca. 16.00, så var det igen hjem til Tine og slappe lidt af inden festmiddagen i Nordlands hallen i Allinge.
Festaftenen i Nordlands hallen startede kl. 18.30 med 3 retters festmiddag og præmie overrækkelse, derefter masser af hygge dans og musik af 4 mands orkester, jeg ved ikke hvad de havde kommet i maden, men vi var en lille håndfuld der var blevet svimmel, vi prøvede at drikke det væk, det blev bare værre, der var nogle damer der havde travlt med at holde styr på den lille flok på vej hjem, nogle gange var fortovet for smalt, men så måtte vi jo bare bruge vejen også, mener vi var hjemme efter 10 min. gang ca. kl. 23.30 efter en rigtig god dag/aften.

Søndag d. 4. juli om morgenen mødte vi igen til et dejligt morgenbord hos Tine, derefter var det samling igen til parade på Cirkuspladsen kl. 9.30 til ca. 11.00, der kørte alle ca. 200 køretøjer på 3 forskellige ruter, ca. 40 km i alt, ca. kl. 12.30 mødtes vi alle til afslutningsfrokost på Nordbornholms Røgeri i Allinge, der fik vi Sol over Gudhjem, derefter var den officielle tur forbi.

Der var nogle der kørte hjem søndag, mandag, tirsdag og onsdag, jeg kørte hjem tirsdag efter et par gode dage hvor jeg udforskede øen på min gamle Nimbus fra 1939, jeg kørte i alt 830 km på den gamle Nimbus, der summede som en bi på hele turen.

Med venlig hilsen
Leif Nimbus Nordkvist