Skip to main content

Beretning om Bornholm Rundt d. 2-3. juli 2022

Beretning fra Eva og Per Brandhøj:

En god håndfuld af VMV´s medlemmer (og ikke mindst deres projektledere) havde først på vinteren besluttet, at lave en fælles tur med deltagelse i Bornholm Rundt 2022
Mette Henriksen havde lavet det store forarbejde, og sørget for at skaffe os overnatning på hotel Pepita i Sandvig. Tak til Mette Henriksen, ærgerligt Egon og Mette ikke kunne deltage. Vi mødtes fredag morgen i Slagelse med vores flotte køretøjer. Følgende mærker var repræsenteret: Volvo 142, Morris 1000, MG C, Opel Kadet Olympia 1900 og 1 stk. Honda 400. Med sikker ledelse og hyggelige pauser sørgede Niels Erik for, at vi ankom uden problemer og i samlet flok til færgen i Ystad. Man føler sig lidt betydningsfuld, med en flot Honda som forreste led i kortege.
Efter ankomsten til Rønne, måtte der tankes lidt, findes regntøj og kaleche frem, da vejrguderne ikke var os helt nådige. Efter indkvartering og gensyn med Henri og Britta og deres Honda (de var taget over dagen i forvejen) løb vi mellem tunge regndråber og enkelte tordenbrag til Dideriks Veranda, hvor aftensmaden var bestilt.
På Bornholm skinner solen altid, og lørdag passede det. Vi ankom til Cirkuspladsen i Allinge i smukt vejr, og tjekkede ind sammen med ca. 200 flotte veterankøretøjer i alle aldre, bl. a. VMV medlem Per Haagensen og hans Triumf TR4. Der var planlagt et fint løb og velorganiseret løb af Bornholms Motor Veteraner, hvor vi kom hele øen rundt. Undervejs var der indlagt sjove og finurlige konkurrencer, så som dart spil med ryggen til målskiven. Vi fandt alle poster i vores gruppe, hvor Nina klarede navigationen rigtig godt.
Lørdag aften var der hyggelig festmiddag i Allingehallen, ingen præmier til deltagerne i vores gruppe, pyt det vigtigste er, at opleve og have det hyggeligt.
Søndag kørte vi igen til Cirkuspladsen til udstilling for publikum, og dernæst en kortere tur i kortege, hvor der vist var nogle, der fandt alternative ruter…
Alle kom dog i mål ved Allinge Røgeri, hvor frokosten med røgede sild og fiskefileter ventede. Søndag aften hyggede vi i gården på hotellet med pizzaer.

Tak til alle i vores gruppe for en god og hyggelig tur.