Skip to main content

Foredragsaften med Agnes Skårup torsdag d. 4 november 2021

Efter et langt stop med foredragsaftener, afholder Veteran Motorcyklens Venner igen foredragsaften torsdag aften d. 4. november kl. 19.00
Arrangementet afholdes i Cafeen på Kulturhuset, Skolegade 1, 4220 Korsør.

Det er lykkedes os at få Agnes Plesner Skårup til at holde et spændende foredrag om ture på Nimbus i Norge og Sverige samt om tur i Australien.

Agnes på 24 er født og opvokset i en Nimbus sidevogn, og har fået blyerstatning ind gennem modermælken. Som 20-årig fik hun endelig selv kørekort til motorcykel, og straks derefter sparkede hun sin nyerhvervede Nimbus i gang, og kørte gennem Norge og Sverige på grusveje, stort set uden skrueerfaring.
Året efter rejste 21 årige Agnes til Australien i et anfald af kedsomhed. Den første overnatning i Australien var booket, men ellers intet andet. En uge senere havde hun fået job som malkepige, og nogle måneder efter var yvere blevet skiftet ud med et motorcykelstyr. Motorcyklen havde hun købt for pengene hun tjente på gården. På ægte nomade vis spændte hun en vandrerygsæk fast på passagersædet, og satte kursen med uret Australien rundt. Overnatningerne blev taget i telt langs med landevejene, pengene tjent efterhånden som de slap op, og planerne lagt fra dag til dag.
Det er også den fantastiske, og livsbekræftende historie om hvordan hun blev foræret en ny motorcykel, efter hendes egen blev stjålet efter et styrt der sendte hende med hospitalsfly til nærmeste sygehus.