Skip to main content

Lidt om Leif´s gamle Nimbus fra 1939 (nu 80 år gammel)

Her lidt om projektet med min gamle Nimbus fra 1939:

Min Nimbus blev købt som en papkassemodel i efteråret 2002, blev kørt ud til Carlo Olsen som dengang boede i den gamle brug i Kr. Helsinge, Carlo gik igang med et helt læs gammelt jern, resultatet udeblev ikke, i foråret 2003 var den synet og godkendt og klar til overlevering, den blev malet hos Uffe på Rosted Autolak, med et rigtigt flot resultat, (er i dag lukket).

De sidste par år har jeg haft problemer med min gamle Nimbus fra 1939, den ville gerne sætte sig når jeg kørte derudad med ca. 70 km i timen og når den skulle trække op af bakke, bum, ind til siden og køle lidt af i ti minutter så kørte vi igen, så længe det varede.
Midt på sommeren sidste år var jeg en tur i Slagelse på den, da jeg kørte hjem  kørte jeg ned af Vårby bakke med ca. 70 km i timen og det gik galt, den bankede meget kraftigt, stoppede hurtigt jeg vidste hvad det var, et smadret plejlstangsleje, af med motoren den blev skilt helt ad og ganske rigtigt, bundkarret var helt fyldt med spåner, og da den havde sat sig flere gange var de to midterste stempler revet en del, krumtappen havde ikke taget skade, cylinderne var ok og blev honnet.
Da motoren var skilt helt ad, var det nemt at polere alt aluminiummet op, cylinderen blev glasblæst og malet, så var det ok.
Nu var det tid til at den skulle samles igen, jeg kørte motoren op til Preben Herskind, PH Nimbus Service i Gislinge, han honnede cylinderne, 4 nye stempler, 4 nye plejlstænger, nye lejer samt trykleje i gearkassen, karburator blev renoveret, alt andet, topstykke m.m. var ok, den blev samlet, Preben Herskind har en prøvebænk til motoren, der bliver motoren sat op på og kører ca. en dag, trukket af en 1400 omdrejninger elmotor, så alt kan køres sammen inden den bliver startet op.
Jeg monterede den i stellet i eftersommeren 2018, nåede at køre 800 km inden den skulle på stald, den kører nu fantastisk godt uden problemer. så nu ventede vi lige på noget bedre vejr, så var det på nakken af den igen, den har været startet op et par gange i vinterens løb, så den var klar til ny sæson.

Nu er det meste af sommeren gået og jeg har kørt en hel del på den gamle Nimbus, i år ca. 2500 km, og den kører fantastisk godt, har lige været til flere Veteran arrangementer i løbet af sommeren, eller bare kørt en tur ud i det blå, og den har bare kørt uden nogen problemer, så den er igen blevet en tro følgesvend.

Med venlig Hilsen

NIMBUS Leif