Skip to main content

Velafviklet fællestur til GHRVPK i Næstved d. 1. september 2022

På Palles opfordring blev der for en god måneds tid siden luftet en ide om der var stemning for en tur til Gardehusarregimentets Veteran Panser- og Køretøjsforening i Næstved.

Turen blev aftalt med vort medlem Lauge, til et besøg torsdag d. 1. september, og på dagen, som også var en klubdag, startede vi turen fra klublokalet kl. 10 og da vejret tilmed var fint med sol og varme var der meget stor tilslutning. Vi var vel en snes stykker på motorcykler og en flot Opel med Mette og Egon som drog mod Næstved og der kom flere til undervejs over Skælskør og vi skulle møde Lauge på rastepladsen ved Næstved, hvor der også var mere tilslutning med MC og en bil, så vi blev i alt 25 motorcykler og 2 biler til arrangementet (i alt 31 personer).

Fra rastepladsen sørgede Lauge for at vi kom samlet ud til Kalby Ris Anlægget, hvor han holdt en velkomsttale, hvorefter John Frandsen viste os rundt i værkstederne og fortalte om de forskellige køretøjer.

Derefter kørte vi samlet ud til depotet  i Fredsskoven hvor der var sørget for kaffe og kage. Madpakkerne blev fundet frem og indtaget uden for i det gode vejr. 
Efter spisningen blev vi delt op i 2 hold til rundvisning i hallerne. John Frandsen tog sig af det ene hold og Eigil Kristensen viste det andet hold rundt og fortalte om de forskellige køretøjer. 

GHRVPK er en forening der indsamler, restaurerer og vedligeholder militærhistorisk materiel som der har været i brug ved Gardehusarregimentet, Sjællandske Livregiment og Danske Livregiment.

Efter rundvisningen blev det til en kop kaffe til og der blev klar til afgang til Gravstederne på Svinø Kirke, hvor der var flyvergrave med Headstones for flyvere der faldt i 2. verdenskrig. Det var en flot og velholdt mindelund.
Derefter gik det hjemad, nogle kørte sammen og andre lavede en afstikker i det gode vejr. Et velholdt arrangement. 

Stor tak til Palle og Lauge samt de to guider John og Eigil som delte ud af deres viden. 

Se billeder fra turen som ligger under fanen “Billeder” 2022