Skip to main content

Velafviklet Korsørløb 2022 efter 2 års pause

Veteran Motorcyklens Venner fik endelig efter 2 års pause afviklet vores 20 år’s Jubilæumsløb, som traditionelt udgik fra Fæstningen i Korsør. 
Der blev startet med fælles morgenbord og efter åbningstalen af Anders Nielsen, blev de gamle motorcykler sendt afsted kl. 10, dog uden kanonsalut. Deltagerne blev sendt afsted enkeltvis, med en god præsentation af hver enkelt maskine, det klarede Karl Åge som også deltog i løbet efterfølgende.
Der var godt 90 deltagere fordelt på 74 motorcykler som gennemførte ruten, en enkelt kunne ikke starte og udgik. De øvrige deltagere havde en god tur det meste af vejen i solskin, dog med enkelte kraftige byger undervejs, men det rykkede ikke på det gode humør.

Jubilæumsløbet som var delt op i 2 ruter, hvor det første gik ud til Klaus Juel Hansens gård i Fårdrup, som lagde plads til post 1. Klaus deltog også selv i Korsørløbet på sin Ural K62 med sidevogn og “wingkvinde”. Fra post 1 kørte deltagerne tilbage til Fæstningen hvor der var sørget for at en pølsevogn stod klar til servering. Opgave 2 på Fæstningen bestod i at fylde 1/2 ltr. fra en vandkande ned i en flaske som var skjult i et rør. På flasken var inddelt i point til deltager.
Efter spisning var der afgang til den anden tur som gik nordpå til Kærrebjerggård i Bildsø, hvor Frank Petersen fra Dansk Veteran Traktor Klub lagde plads til den 3. opgave. Frank Petersen har en samling af gamle traktorer p.t. 90 stk. som blev fremvist på dagen. Derfra gik det tilbage til fæstningen hvor præmieuddelingen foregik ved 15. tiden. Der var ingen maskinnedbrud på ruten, så opsamler vogn kom tom tilbage.

Der var to vindere begge med 55 point, så de trak lod om 1. og 2. præmien. Den ene af vinderne var Henri Christiansen fra Slagelse som var kørende på en Honda CBX F fra 1983 og den anden vinder var Hans Boel fra Næstved, som kørte på en BSA Bantam, 125 ccm to-takter fra 1953.
3. pladsen gik til Christian Nielsen fra Odense som kørte på en Moto Guzzi V65 fra 1982.

Deltager på ældste motorcykel var Claus Andersen som kørte på en AJS K4 – 350 ccm fra 1928.

Den lokale Palle Høst som i sin tid startede Korsørløbet, deltog også i søndagens jubilæumsløb. Palle kørte på en Moto Guzzi V50 med sidevogn.

Ældst deltagende motorcykel en AJS K4 fra 1928
Vespa GL 150 fra 1961 med Lenard Jensen klar til start.
Ekstra fint gavebord ved 20 års jubilæum for løbet.
3. plads i Kortsørløbet 2022 – Niels Christian fra Odense
De to vindere af Korsørløbet 2022 – Henri og Hans

Se alle billederne fra Korsørløbet under menuen “Billeder”